Mijn camera werd gestolen.

De start van een actieve dag.
Ibiza (Spanje). Om 11u30 vertrokken we vanuit Sant Miquel richting Santa Agnès. Om 12u arriveren we met de auto na een stevige klim naar boven op ‘rough terrain’ op de parking. Met onze lunch in de hand bereiden we de afdaling voor. Het was op dat moment 39°C.

De stenen brug van Cala d’Albarca was ons doel. We schatten anderhalf uur onderweg te zijn (heen en terug). Ik besliste om mijn camera niet mee te nemen om drie redenen: het was te warm, de zon wist me te vertellen dat ik geen goed resultaat kon halen én landschapsfotografie staat momenteel niet op nummer 1. Ik haal het SD-kaartje uit mijn camera – ‘you never know’ en verstop het in de bagage. Alsof mijn onderbuik wist wat er zou gebeuren.

Tijdens de lunch zien we een rode scooter passeren die de weg bergop kiest, een nog ruwer terrein. Nog geen minuut later kiest hij voor de terugweg. Hij kijkt, lacht en ik lach terug omdat ik ervan uitging dat hij dat ruwe terrein toch onderschat heeft.

Dat zou wel eens mijn meest naïeve lach ooit geweest zijn.

Hike.
We vertrekken met elk één liter water in de hand. Een veertigtal minuten later komen we aan bij de stenen brug.

Op dat moment zat iemand in de koffer van onze huurauto op zoek naar waardevolle spullen. Hij besliste om mijn camera en enkele kabeltjes (opladers) mee te nemen.

Nog steeds weet ik niet wat er gebeurd is. De ramen waren dicht, ik ben ervan overtuigd dat de auto op slot was. Dat controleer ik telkens meerdere malen, aan elke deur en er was niks zichtbaar in de auto blijven liggen.

De lokale politie wist me te zeggen dat huurwagens soms niet altijd correct sluiten. Het lokale verhuurbedrijf kon me niet verder helpen.

Weg.
Bij de terugkomst merk ik op dat de camera weg is. Het SD kaartje heeft het overleefd. De 539 foto’s van de afgelopen 7 dagen zijn een bijzondere troost.

Het is een financiële domper!

Daarom vraag ik hulp – aan vrienden,  kennissen, familie of aan wie mijn fotografisch werk apprecieert.

> Eender welk bedrag telt om opnieuw de draad op te pikken.

+ Per 25 euro stuur ik jou een print van één van m’n werkjes in A3 formaat. Bekijk hier alle fotografische werkjes: rembrand.be/shop

Close
Cart (0)
No products in the cart.
error: Content is protected.
× Quick question?